Trouwen

Het is in Polen normaal dat een vrouw tussen haar 18e en 25ste trouwt met een man voornamelijk als de vrouwen op het platteland leven. Veel vrouwen komen dan ook naar Nederland op die leeftijd om een baan of huwelijks partner te vinden. Maar waar moet je rekening mee houden als jij besluit te willen trouwen met een vrouw uit Polen?

trouwen met een poolse vrouw

trouwen met een poolse vrouw

Cultuur

De cultuur van Poolse vrouwen is anders als de Nederlandse cultuur, zo hechten mensen uit Polen vaak veel waarde aan tradities. Ook besteden mensen uit Polen veel tijd door met hun familie en is de familie vaak ook erg hecht. Het is dus verstandig om te kijken hoe jij hiermee om gaat en hoe veel waarde jou toekomstige vrouw hieraan hecht, stap dus nooit zomaar binnen een maand al in het huwelijksbootje van de cultuur verschillen kunnen soms gewoon te groot zijn! Date eerst een aantal maanden zodat jij de Poolse vrouw eerst echt goed kunt leren kennen.

Financieel

Financieel kunnen er ook problemen optreden met de familie van de vrouw. Omdat mensen in Polen snel denken dat iedereen uit het westen rijk is kunnen ze je gaan vragen om geld te lenen en dergelijk. Zorg dat je dit niet zo maar doet en denk goed na, de liefde van de Poolse dame hoef je niet te kopen maar behoort er hoe dan ook te zijn als je het huwelijks bootje in wilt stappen.

Nationaliteit

Als jullie beide nog in jullie eigen land wonen is het vanzelfsprekend jullie eigen keus waar jullie willen trouwen. Als jullie ook willen samen wonen is het van belang dat een van jullie beiden op papier een andere nationaliteit gaat krijgen en dus gaat verhuizen naar een ander land. Luister ook goed naar jezelf, mochten jullie beide absoluut niet van nationaliteit en land willen wisselen is trouwen misschien geen verstandige keus voor jullie, laat je dan ook niet om praten of zet niet je partner onder bij jou te komen wonen.