Hoe communiceren met een Poolse dame

Veel Hollandse mannen hebben moeite met het communiceren met een een Poolse dame, logisch natuurlijk want je hebt vaak een taalbarrière, de taal die de Poolse dames spreken verschilt veel met de Nederlandse taal. Als Hollandse man hoeft dit jou natuurlijk niet te stoppen om met een Poolse dame te gaan daten! Er zijn gelukkig wel een aantal oplossingen voor jou.

Engels spreken

Sommige Poolse dames kunnen gewoon Engels. Engels is een veel gesproken taal en daarom dus bekend bij veel mensen, waaronder ook Poolse dames. Deze taal is ook niet erg moeilijk om te leren en dit scheelt veel als je nog niet heel erg goed in het Engels spreken bent.

Gebaren taal

Als jij geen Engels kunt of de Poolse dame in kwestie kan geen Engels dan kun je beide je eigen taal aanhouden maar gebaren gebruiken. Gebarentaal is wel een stuk moeilijker omdat je goed moet laten zien wat je bedoeld, misverstanden zijn makkelijker gemaakt met gebarentaal. Als je een heel gesprek aan wilt knopen is dit dan ook wat lastiger.

Een telefoon app voor de smartphone

Als jij een smartphone hebt kun je een app op je telefoon downloaden die gesproken tekstcommuniceren met een poolse dame omzet naar een andere taal. Je kunt dus in het Nederlands tegen je telefoon praten waarna jou telefoon deze tekst in het Pools zal uitspreken. Deze optie is een van de beste opties wanneer jij of de Poolse dame geen Engels kan spreken. Het nadeel van deze optie is dat het tijd rovend is omdat de tekst eerst in moet worden gesproken en daarna weer door word gezegd in een andere taal.

Pools leren

Als jij besluit om 100 procent voor Poolse dames te gaan kun je je ook verdiepen in hun taal. Dit is natuurlijk geen gemakkelijke optie omdat je eerst de taal moet leren en dit kost tijd. Maar als jij aanleg hebt om talen te leren is dit een goede optie om indruk te maken op Poolse dames, het laat goed zien dat jij je wilt verdiepen in de cultuur en taal van een Poolse dame ook al kan jij misschien nog niet eens heel goed Pools spreken het toont toch inzet!